Sidebar

11
Pon, Pro

Drugi dio zimskih praznika juniori iz klase 420 proveli su u Zadru gdje im je domaćin bio JK Uskok, a vrijeme su proveli u pripremnom kampu i završnoj regati.

14 posada s CRO jedrima sudjelovalo je u kampu. Uz Zadrane tu su bili članovi JK Galeb, JK Sv.Nikola, JK Labud, a po prvi put i jedna djevojačka posada iz šibenskog JK Val.

Okupljanje u Zadru postalo je nezaobilazna destinacija za sve hrvatske posade, kao i za posade iz Slovenije i Poljske, a ponovno su im se pridružili i kolege i kolegice iz Italije. Ovogodišnje veljače sudjelovalo je 29 posada, od čega ih je 28 jedrilo na regati koja je trebala biti trodnevna, ali zbog najave orkanske bure za nedjelju 26. veljače, organizatori su odlučili da svim sudionicima pruže šansu da se na vrijeme vrate svojim domovima i u subotu proglašavaju najbolje.

Cijeli pripremni tjedan prošao je u znaku slabog vjetra, a težište priprema bilo je na flotnom jedrenju i treniranju starta.

Da bi priča bila zaokružena pobrinula se sinoptička situacija s dijametralno suprotnim vremenskim uvjetima na regati u petak i subotu. Vjetra je oba dana bilo značajno više, a u subotu dodatnu težinu boravku na moru davale ja kiša koja je padala od signala starta prvog plova.

I u petak i u subotu odjedrila su se po tri plova. U petak po vjetru koje je puhalo između 11 - 13 čvorova, dok su u subotu refuli išli i do 19 čvorova.

Kompletne rezultate Zadar Opena možete pronaći na ovom linku.