Zimski kamp klase L4.7 je ugostio JK Žal Bentina skupa sa lokalnom zajednicom.

Pripremama se odazvalo ukupno 32 jedriličara iz 9 klubova koje je na moru pratilo 7 trenera (Teo Piasevoli - JK Val, Martin Petković - JK Tijat, Robert Jurinčić - JD Val, Luka Krivičić - JK Horizont, Marjan Pamukić - JK Orsan, Dominik Kopanica - JK Punat i David Hrabrić - JK Zagreb).

Kondicijski dio priprema su vodili kondicijski treneri Dominik Kopanica i David Hrabrić.

Mladi jedriličari su odradili velik broj sati na moru uz stručne savjete trenera. Kamp je bio vrlo koristan Za razmjenu znanja među trenerima i klubovima. 

Tjedan kasnije je u Splitu organiziran kamp za Laser standard i Laser standard  do 21 godine. Domaćini su bili JK Labud i JK Mornar. Odazvalo se ukupno 18 jedriličara iz 5 hrvatskih klubova. Na moru su ih pratili treneri Minski Fabris, Luka Radelić, Vedran Mandić, Ante Ćesić i Teo Piasevoli.

Gosti kampa su bili vrhunski strani jedriličari  od kojih su neki u vrhu svjetskog jedrenja u klasi, pa čak i olimpijci, a trenutno su pod stručnim nadzorom Luke Radelića.

Kamp je prošao uspješno i naši mladi jedriličari su odjedrili puno sati na moru u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

Podatak da trenutno imamo 9 jedriličara u muškom standardu do 21 godine obećava. Isto tako se povećava broj juniorki, a ovakvi kampovi su pravi put za masovnost koja će izbaciti kvalitetne pojedince.

Idući kampovi su na proljeće za vrijeme Uskrsnih blagdana, te očekujemo još veći broj jedriličara i klubova.

Detaljnija izvješća možete pronaći na ovim linkovima:

A fotogaleriju jednog od dana na moru ispred Betine možete pronaći na ovom linku, dok je službena Facebook grupa kampa u Splitu dostupna na ovom linku.